Below you will find nearly 1100 affiliated golf courses based on our 2020 catalogue. Please note that local changes may occur as the year comes to an end.

Participating golf courses in Västergötland

I Västergötland finns totalt 27 golfklubbar och på inte mindre än 23 av dessa banor kan du med Golfhäftet förmånligt spela till halv greenfee.

Västergötland har ett skiftande landskap, präglat av den bördiga Västgötaslätten som inramas av de typiska platåbergen, såsom Kinnekulle, samt flera åar. Här finns också många sjöar och området gränsar till både Vättern och Vänern. Golfbanorna som ligger här bär följaktligen mycket olika skepnad. Här finns banor med alltifrån hedkaraktär till en känsla av skotska linksbanor, det går från platt till kuperat, från park- till skogsbana. Det faktum att Västergötland har tre kuster – en kort mot havet och två mot insjöar – påverkar inte bara klimatet mycket, som i kombination med sandmarken ger långa spelsäsonger, utan ger också fina glimtar av vatten på flertalet banor.

Efter avslutad golfrunda finns det många unika platser att besöka i omgivningarna. En av de mest kända sevärdheterna är det 750 år gamla Läckö Slott, som ligger pampigt vid Vänerns strand. För den som föredrar vatten bör man spana in det otroliga byggnadsverk som Göta kanal utgör – med möjlighet till paddling, kanalkryssning och slussning med egen båt – eller varför inte satsa på en mer naturnära upplevelse vid Hornborgasjön, som räknas till en av Europas mest betydelsefulla fågelsjöar, med vandringsleder och utsiktstorn i omgivningen, tranor i massor och fantastisk natur.

Med Golfhäftet väljer du alltså mellan 23 olika banor i Västergötland att spela till halv greenfee på. Vilka banor som ingår ser du på kartan ovan och i listan till vänster. Golfhäftet är Nordens mest använda förmånskort för golfare, och utöver banorna i Västergötland kan du välja bland drygt 750 banor i nio europeiska länder som du kan spela till halv greenfee med Golfhäftet. Förmånskortet kostar 495 kr, vilket betyder att du redan efter 2-3 rundor till halv greenfee sparar pengar med Golfhäftet.

Sweden
Västergötland
Alingsås GK
Bredareds GK
Brevikens GK
Herrljunga GK
Hökensås GK
Läckö Golfklubb
Mariestads GK
Vara-Bjertorp GK
Vårgårda GK
Åsundsholm Golf & Country Club

Scroll down to see more golf courses ▾