Participating golf courses in Småland

I Småland finns det så mycket som 46 golfbanor, och med Golfhäftet spelar du för halv greenfee på inte mindre än 24 av dessa banor.

Det småländska landskapet är omväxlande till sin karaktär där det sydsvenska höglandet är centralt. Det här påverkar traktens golfbanor som också är mycket omväxlande och varierar mycket sinsemellan, vilket gör att man med fördel kan spela flera banor vid samma tillfälle utan att känna att det blir enformigt. Golfbanorna visar också upp en variationsrikedom i sig själva; det är skogsmark och parkmiljö om vartannat, det är kuperade och släta terränger, det är vattenhål och högland – typiskt vacker småländsk natur helt enkelt. Vissa banor har så pass gynnsamt klimat att de kan hålla öppet nästintill året om.

Utöver detta bjuder Småland på mycket variationsrik underhållning även utanför banan. Här finns flertalet pittoreska ställen att besöka, och pensionat och lanthandlar att upptäcka. Glasriket, med inte mindre än 14 glasbruk, är ett givet besök för den konstintresserade, precis som Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby är lika givet för de något yngre. För den som gillar vatten är Vätterns största ö, Visningsö, ett fint utflyktsmål och bara en bilbro bort finns Öland. Varför inte avsluta ett besök i Småland med att provsmaka och kanske köpa med några polkagrisar hem från tillverkningen i Gränna?

Med Golfhäftet kan du välja mellan 22 olika småländska golfbanor att spela till halv greenfee på. Vilka banor det är som ingår ser du på kartan ovan och i listan till vänster. Golfhäftet är nordens mest använda förmånskort för golfare, och utöver golfbanorna i Småland kan du välja bland drygt 750 banor i 9 olika europeiska länder som du kan spela till halv greenfee med Golfhäftet. Förmånskortet kostar 495 kr, vilket betyder att du redan efter 2-3 rundor till halv greenfee sparar pengar med Golfhäftet.

Sweden
Småland
A6 Golfklubb
Alvesta GK
Böda Sand GK
Eksjö Gk
Emmaboda Gk
Glasrikets Gk
Gränna Gk
Götaströms Gk
Isaberg GK - Västra banan
Lagans GK
Lanna GK
Mönsterås GK
Möre GK
Nybro Gk
Nässjö GK
Oskarshamns Gk
Reftele GK
Ryfors GK
Skinnarebo G&CC
Tobo Gk
Tranås GK
Visingsö GK
Värnamo Golfklubb
Älmhults Gk

Scroll down to see more golf courses ▾