Participating golf courses in Dalarna

I Dalarna kan du med Golfhäftet välja mellan 11 olika av landskapets totala 19 golfbanor att spela till halv greenfee – från Ludvika (Hagge GK) i söder till Sälen i norr.

Mitt i Dalarna breder sjön Siljan ut sig och de båda Västerdalälven och Österdalälven som så småningom flyter ihop söderöver och bildar Dalälven utanför Gagnef. Det är även häromkring Siljan och söder om den som de flesta golfbanorna ligger. Nästan alla av dessa är omväxlande park- och skogsbanor med en del inslag av vatten, från just Västerdalälven, Österdalälven och Dalälven, och även andra sjöar. En golfbana sticker dock ut från mängden av den anledningen att det är något så ovanligt som en hedbana, nämligen Sollerö GK. Den ligger natursköna ute på ön med samma namn, som är den största ön i Siljan. I norra Dalarna dominerar fjällen och till viss del Orsa finnmark. Här ligger Sälenfjällens GK som är en renodlad skogsbana och skiljer sig således från de andra.

Dalarna bjuder på många fina upplevelser också vid sidan om golfspelet. I form av kultur finns mycket här; Carl Larssons gård i Sundborn strax utanför Falun, museum för Jussi Björling i Borlänge och Dan Andersson i Ludvika. Därutöver gårdsbutiker, bruksmiljöer och kyrkor, och i Nusnäs sker tillverkningen av Dalahästen. Tidigare omnämnda Sollerön erbjuder möjligheter till härligt friluftsliv.

Med Golfhäftet väljer du alltså mellan 11 golfbanor i Dalarna att spela till halv greenfee på. Vilka banor som ingår ser du på kartan ovan och i listan till vänster. Golfhäftet är Nordens mest använda förmånskort för golfare, och utöver golfbanorna i Dalarna kan du välja bland drygt 750 banor i 9 olika europeiska länder som du kan spela till halv greenfee med Golfhäftet. Förmånskortet kostar 495 kr, vilket betyder att du redan efter 2-3 rundor till halv greenfee sparar pengar med Golfhäftet.

Sweden
Dalarna
Avesta GK
Falun-Borlänge GK
Gagnefs GK
Hagge GK
Hedemora GK
Leksands GK
Mora GK
Rättviks GK
Snöå GK
Sälenfjällens GK
Tällbergsbyarnas GK

Scroll down to see more golf courses ▾