Participating golf courses in Örebro-Län

I Örebro län finns det totalt tio golfklubbar och sju av dessa är anslutna till Golfhäftet, vilket betyder att du som har Golfhäftet väljer en, två eller hur många du vill av dessa sju golfbanor och spelar för halv greenfee på.

Golfbanorna häromkring är framför allt tydligt utpräglade skogs- och parkbanor, välskötta i lantlig miljö, med vissa undantag för banor med mer hedkaraktär och enstaka som påminner om skotska banor. Vättern och Hjälmaren är de två största sjöarna här och flera av banorna har också inslag av vatten.

Om man vill se mer av dessa trakter efter avslutat golfspel finns det två fina nationalparker, Tivedens nationalpark och Garphyttans nationalpark, i området som agerar fina promenadstråk. Om man istället vill se och uppleva mer stadskänsla är Örebro den största tätorten i regionen och på andra plats hamnar Karlskoga. I Örebro kan du spendera tiden på mat, barer och shopping, och om man är ute efter en mer kulturell upplevelse finns här Örebro konsthall och Örebro slott som har guidade visningar. För de något mindre golfarna finns Wadköping som ger en bild av det gamla Örebro, Gustavsviks bad, Lek- och buslandet och Stora Holmen som är barnens egen ö med allt i miniformat så som minlantgård, minigolf, minikaruseller och Lilleputt-tåget som åker runt ön.

Med Golfhäftet väljer du alltså mellan sju olika banor runtom i Örebro län att spela till halv greenfee på. Vilka banor som ingår ser du på kartan ovan och i listan till vänster. Golfhäftet är Nordens mest använda förmånskort för golfare, och utöver golfbanorna i Örebro län kan du välja bland drygt 750 banor i nio europeiska länder som du kan spela till halv greenfee med Golfhäftet. Förmånskortet kostar 495 kr, vilket betyder att du redan efter 2-3 rundor till halv greenfee sparar pengar med Golfhäftet.

Sweden
Örebro Län
Degerfors Golf
Karlskoga GK
Kumla GK
Kårsta GK
Lindesbergs GK
Nora GK
Örebro City G&CC - Mosjö

Scroll down to see more golf courses ▾