Participating golf courses in Algarve

I sydligaste Portugal, närmare bestämt på Algarvekusten, kan du med Golfhäftet besöka 11 olika golfbanor och spela på en eller så många som du hinner med av dessa till halv greenfee.

Algarvekusten har länge varit ett välbesökt turistmål, och är sedan många år tillbaka också något av ett golfmecka. Det typiska medelhavsklimatet gör det inte bara behagligt att spela golf utan golfbanorna här omkring har ett rikt växtliv, med exempelvis olivlundar, palmer, blommor, mandel- och fikonträd, och idylliska inslag som intilliggande citrusodlingar, och dessutom ett rikt djurliv. När du är ute på banan kan du få möte inte bara med andra golfare utan också kaninen, vildsvin och i mer sällsynta fall det s.k. iberiska lodjuret, eller se dem skymta förbi i ruffen om inte annat! Färgstark är vad det är med andra ord, och landskapet på Algarvekusten är också dramatiskt på sina håll, med mycket klippor som störtar ned i havet, vackert så det förslår! Här finns utmaningar för alla typer av golfare dessutom.

Missa inte den kanske allra mest berömda stranden Marinha Beach, eller den största staden här som är Faro, besök parker och torg, medeltida kvarter och hamnar, eller passa på och åk på en raodtrip och upptäck de mindre städerna, som Lagos, med all sin charm och kullerstensbelagda gator och trånga gränder.

Med Golfhäftet väljer du alltså mellan 11 olika golfbanor på Algarvekusten att spela till halv greenfee. Vilka banor som ingår ser du på kartan ovan och i listan som du hittar till vänster. Golfhäftet är nordens mest använda förmånskort för golfare, och utöver dessa banor kan du välja bland 750 banor belägna i 10 europeiska länder som du kan spela till halv greenfee med Golfhäftet. Förmånskortet kostar 495 kr, vilket betyder att du redan efter 2-3 rundor till halv greenfee sparar pengar med Golfhäftet.

Portugal
Algarve
Amendoeira Golf Resort - Faldo Course
Amendoeira Golf Resort - O Connor Jnr. Course
Benamor Golf
Boavista Golf & Spa Resort
Castro Marim - The Atlantic
Castro Marim - The Grouse
Castro Marim- The Guadiana
Espiche Golf
Palmares Ocean and Living
Penina -Sir Henry Cotton Ch. Course
Pestana - Alto Golf
Pestana - Gramacho
Pestana - Silves
Pestana - Vale da Pinta
Pestana - Vila Sol
Pine Cliffs Golf
Pinheiros Altos Golf Resort
Quinta do Vale

Scroll down to see more golf courses ▾