Participating golf courses in Akershus-Oslo

I Oslo med omnejd kan du med Golfhäftet spela till halv greenfee på totalt 35 golfbanor.

Oslos placering allra längst in i Oslofjorden präglar golfbanorna i omgivningen. Att Norges största sjö, Mjøsa, också ligger här gör att närheten till vatten blir ännu mer påtaglig på dessa golfbanor. Oslos omnejd består mestadels av skogsbevuxna åsar som har resulterat i att de flesta banorna här omkring är typiska skogsbanor, med inslag av parkmiljöer. Norge är ju känt för sin enastående natur och att golfa här är givetvis en flott naturupplevelse. Det är framför allt kontrasterna mellan berg och dal, vackra fjordar och majestätiska fjäll som skapar den bedårande norska skönheten. Många av banorna här ligger också på behagligt avstånd från Oslo centrum, flertalet har långa spelsäsonger, och Mørk Golfklubb var den första golfbanan i norden med att erbjuda en ”knattebana” – perfekt för de allra minsta golfarna.

I och omkring Oslo finns det givetvis mycket att se och uppleva även utanför golfen. Naturen å ena sidan, sevärdheter och kulturminnen å andra; som det påkostade Operahuset i hamnen helt bestående av marmor, museum till nationalikoners ära såsom Munch och Ibsen, museum över den världsberömda expeditionen Kon-Tiki, nöjesfältet Tusenfryd, Vigelandsparken med mer än 200 skulpturer av den norska skulptören Gustav Vigeland, friluftsområdet Holmenkollen, för att bara nämna några!

Med Golfhäftet väljer du alltså mellan 35 olika banor i Oslo med omnejd att spela till halv greenfee på. Vilka banor som ingår ser du på kartan ovan och i listan till vänster. Golfhäftet är nordens mest använda förmånskort för golfare, och utöver golfbanorna i Oslotrakten kan du välja bland drygt 750 banor i 9 europeiska länder som du kan spela till halv greenfee med Golfhäftet. Förmånskortet kostar 495 kr, vilket betyder att du redan efter 2-3 rundor till halv greenfee sparar pengar med Golfhäftet.

Norway
Akershus Oslo
Soon Golfklubb
Test Norge GK

Scroll down to see more golf courses ▾