Play Vaasan Golf for half greenfee

Contact

Address
Golfkentäntie 61
65370 Vaasa

Booking: +358405268666
caddiemaster@vag.fi
vaasangolf.fi/fi/
facebook-golf Vaasan-Golf på Facebook

Rating

Golf course
Overall impression

Facilities

Golfhäftet is valid everyday
Golfhäftet is not valid this week 29,30

Club- and course information

Vasa Kråklund golfbana ligger sju kilometer från stadens centrum. Där spelades golf för första gången 1969. Efter det att banan ändrats och förstorats ett flertal gånger var 18-hålsbanan klar 1993. Den svenska arkitekten Björn Eriksson har även svarat för de senaste förändringarna och utvidgningen till 27 hål som blev klar i juli 2006. De hål som togs i bruk 1993 (de gamla 1 – 9) utgör numera den Gula banan. Den Vita banan som startar vid klubbhuset och den Blå banan som startar vid rangen består delvis av de nya hålen som blev klara delsvis av de gamla hålen 10 – 18. Den lättare Gula banan löper genom ett åkerlandskap. Den Vita och Blå banan består av hål som växlar mellan parklandskap och stenig skogsmark. Både den Blå och Vita banan är synnerligen krävande trots att hålen är relativt korta. I dag är banan en angenäm parkbana, som är tillräckligt utmanande även för en duktig spelare, men ger också möjlighet för en nybörjare att njuta av spelet förutsatt att man inte tar alla risker som erbjuds. Höjdskillnaderna på banan är inte speciellt stora varför man klarar 27 hål även om man skulle ha slarvat med konditionsträningen. Bana sköts mycket bra varför man i Vasa alltid spelar på fina fairways och greener. Det finns mycket ruff, men den är välskött så att man hittar bollen, det kräver däremot spelskicklighet att komma bort därifrån. Övningsmöjligheter: En stor range där det också finns en övningsbunker och puttningsgreen. Ytterligare en övningsgreen finns framför klubbhuset. På banan finns dessutom ett Par 3 närspelsområde. Klubbhuset: Modernt och rymligt, A-rättigheter, stora täckta terrasser ökar användbarheten i väder som väder. Caddiemaster och Proshop finns i klubbhuset.

Nearby courses

Golf course Country Distance (km)
Härmä Golf & Academy Finland 55
Jakobstads Golf - Pietarsaaren Golf Finland 84

Reviews

By Kaj , 29 juli 2019
Banan var i fantastiskt gott skick.
By Berit , 12 juli 2019
Spännande och omväxlande bana. Dock var fairways i dåligt skick
By Nancy , 27 augusti 2018
Greenerna kunde varit bättre, helhetsintrycket blev ändå mycket bra
By Maria (hcp: 30.8) , 04 augusti 2018
En oerhört trevlig bana och gästvänlig. Fint att parkera husbil med både kök och toalett/dusch och bastu i anslutning. Något dåliga fairway och ett par greener annars full pott!
By Susanne (hcp: 22.5) , 03 augusti 2018
Nice course! Extra plus that they were speking swedis also.
By Markku (hcp: 21.7) , 27 juli 2018
Svårt att orientera sig mellan hålen, nästa tee var utmärkt, men när vi kom till korsningar där olika färg på tre 9-hålsslingorna korsade varandra var det svårt att hitta rätt.
By Kaj , 10 juli 2018
Fin och gästvänlig klubb. Trevlig känsla.
By Jane , 09 juli 2018
Mycket trevlig personal